Γεια σας φίλες και φίλοι, το σημερινό μας σχολικό φαγητό έχει παντρεμα μεξικανικής κουζίνας με ελληνική. Τα παιδιά αν δοκιμάσουν σε διάφορες εκδοχές τα λαχανικά θα τα εντάξουν με ευχαρίστηση στη καθημερινότητα τους.
Πρίν απορρίψουμε κάτι πρέπει να το έχουμε δοκιμάσει κι έτσι έγινε κι εδώ ο μεγάλος μου με τα φασόλια δεν είχε τις καλυτερες σχέσεις μέσα από αυτή τη δοκιμή τα αγάπησε και τα ζήτησε μόνος του στο επόμενο γεύμα.
Έτσι κάνουμε ένα φαγητό «street food» σε πιο υγιεινή εκδοχή που θα το ευχαριστηθουν μικροί και μεγάλοι. Το φαγάκι μας το πήραμε μαζί μας στο σχολείο με το αγαπημένο μας φαγητοδοχείο της eco life από την εταιρεία Tiny gang κρατώντας το στη σωστή θερμοκρασία χωρίς να αλλοιωθεί τίποτα.
Θα μου πεις τώρα ναι θα πρέπει όμως να βάλω να βράζω φασόλια θέλει χρόνο θα σου πω όμως ότι τώρα βρίσκεις έτοιμα μαγειρεμένα κατευθείαν προς κατανάλωση από την 3 άλφα και θα σου λύσει τα χέρια. Επίσης μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις τη συγκεκριμένη συνταγή ακόμα κι όταν σου έχει περισσέψει κοτόπουλο από τη προηγούμενη μέρα.
Υλικά
- 2 Τορτίγιες
- 150γρ. Κοτόπουλο
- 1 Ντομάτα
- 1 καρότο
- 1 κουτ.σούπας καλαμπόκι
- 30γρ. Φασόλια μαυρομάτικα 3 άλφα
- Σως ταχίνι
- Ανανάς
Ψήνουμε το κοτόπουλο μας είτε σε μπουκίτσες στο τηγάνι είτε στο φούρνο με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ μαδάμε με τα χέρια μας το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι, τα φασόλια, τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και το καρότο τριμμένο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος για τη σως ταχίνι χρειαζόμαστε 1 κουταλιά της σουπας ταχίνι 3 σταγόνες λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατευουμε καλά κι έτοιμο.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με τη γέμιση μας και το συνδυάζουμε με φρουτο όπως ανανά.
Πηγή mrsolivespoon18