Γεια σας φίλες και φίλοι, άλλο ένα ταπεράκι μεσημεριανού έρχεται να μας λύσει τα χέρια.
Το μικρό μας θα φάει με ευχαρίστηση τα όσπρια και τη σαλάτα του χαρίζοντας του όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται. Συνδυάζει όλες τις γευσεις αφού η σαλάτα μας έχει και φρουτο!
Σημαντικό όμως πέρα από το γεύμα που δίνουμε είναι και το φαγητοδοχείο που βάζουμε το φαγητό του παδιού για να μην έχει αλλοιώσεις. Εγώ επέλεξα το φαγητοδοχείο Eco life της Tiny gang είναι με αποσπώμενο μπολάκι από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς αλουμίνιο και τοξικές ουσίες και το πλαστικό του BPA free και ασφαλή κλείσιμο με 4 κλιπς που δεν θα τρέξει τίποτα στη τσάντα του παιδιού.
Υλικά
- 250γρ. Ρεβύθια βρασμένα
- 50γρ. Μαϊντανό
- Αλάτι-Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 70γρ. Αλεύρι βρώμης
- 40γρ. Φρυγανιά τριμμένη
Σαλάτα
- 1 Αγγούρι
- Ρόδι καθορισμένο
- Σταφίδες μαύρες
- Baby σπανάκι
Αφού έχουμε βράσει τα ρεβύθια όχι να γίνουν λιώμα να κρατάνε λιγάκι τα αδειάζουμε στο μπλέντερ.
Μαζί βάζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού , αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά (αφήνουμε να υπάρχουν και κομμάτια από ρεβύθια αν αρέσει).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι βρώμης, το κύμινο και το 1/3 από τη τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν ζύμη. Πλαθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από τη φρυγανιά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα την ένταση του φούρνου μας. Θέλουμε να πάρει χρώμα κι από τις 2 πλευρές.
Και ολοκληρώνουμε το γευμα του παιδιού βάζοντας λίγη τορτίγια και στο πλάι τη σαλάτα του.
Tip: όταν είναι μικρό το παιδί ένας ακόμη τρόπος για να το κάνουμε να δει τα λαχανικά πιο παιχνιδιάρικα και να τον προσελκύσουν να τα φάει είναι να τα κόβουμε σε διάφορα σχέδια έτσι θα του φανούν καλύτερα!
Πηγή mrsolivespoon18